Kan ik bij ESERO.BE posters over de ruimte of ander materiaal krijgen om mijn klas te decoreren? Of kan ik als leerling materiaal krijgen voor mijn spreekbeurt/wetenschappelijk werk?

Hoewel ESERO altijd wel over een beperkte hoeveelheid “goodies” beschikt (ESA posters, , stickers, planeten op A3,sleutelhangers, memory sticks, schriftjes, balpennen, enz.), worden die in principe niet opgestuurd naar scholen of leraren. De voorraad is te klein, en we hebben geen personeel of budgetten om verzendingen te doen.

Hetzelfde geldt voor de posters ‘EOEdu – De wereld in posters’. Zolang ze in voorraad zijn, kan je een gratis reeks krijgen als je erom komt in het Planetarium aan de Heizel (Brussel).

Ook ander materiaal – zoals wetenschappelijke illustraties, video’s of teksten – kunnen niet per email of telefoon bij ons opgevraagd worden wanneer je een werk voor school moet maken. We bieden hiervoor enkel het digitaal materiaal aan dat op onze website staat, en dat je kan downloaden.

paxi potlood

 

paxiPlanetenA3

paxisticker6x6cm

IMG_1422

Waarvoor worden die materialen dan wel gebruikt?

  • ESA posters worden soms gratis uitgedeeld op beurzen of lerarendagen (Velewe, STEM dagen Technopolis, Ruimtevaartdagen, …).
  • De materialen worden soms meegegeven aan leraren die we ontmoeten omdat ze samenwerking hebben met ESERO.
  • Sommige materialen worden ook meegegeven aan leraren die hun klas willen decoreren, maar bereid zijn om er zelf om te komen in het Planetarium  in Brussel.
  • In bepaalde projecten (bijvoorbeeld ASGARD) worden soms ‘goodies’ meegegeven met de deelnemende leerlingenteams en leraren.

Ruimtevaart op school