Hoe bouw je een model voor aardobservatie? AR Zandbak op school.

 

20170228 zelfbouw ARS voorblad

Wat is de ARS?

De Augmented Reality Sandbox (ARS) van ESERO Belgium is een zandbak waarbij een hoogtemodel op het zand geprojecteerd wordt. Dit gebeurt op zo’n manier, dat het zand elk moment de kleur van zijn eigen hoogte krijgt. Dit voorwerp wordt door ESERO gebruikt als model voor observatie van de Aarde met ruimtesatellieten.

 

Inhoud van het document

In dit document leert u hoe de ESERO ARS gemaakt is, en hoe u hem zelf kunt bouwen voor een lage kostprijs. De onderdelen, de opbouw, en het gebruik is tot in de kleinste details beschreven, en is gemakkelijk te begrjipen voor de leek. Het document is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen.

ARS-HowItWorks

Doelgroep

Het toestel blijkt bij elk gebruik een bijzondere aantrekkingskracht uit te oefenen op de gebruikers (leerlingen en leraren), en maakt daarom de lessen motiverender. Met de ARS worden bepaalde realiteiten en modellen sterk gevisualiseerd. Het verhoogt dan ook in hoge mate de aanschouwelijkheid van de les.

De ESERO ARS werd gebouwd als model voor de observatie van de Aarde vanuit de ruimte met een satelliet. Hij is in de eerste plaats geschikt voor de les aardrijkskunde in het secundair onderwijs, of de les WO in het lager onderwijs.

Download

Het document in PDF formaat (45 bladzijden)

Ruimtevaart op school